augusti 24, 2021 2 min

Tiger Woods, 82 PGA TOUR vinster, 15 Major-segrar en spelare med bra track-record och därför en spelare man bör kunna lära sig något ifrån. Mellan 2002 och 2005 hade Tiger 1,543 puttar inom 1 meter, han missade totalt 3 av dessa. 

Vad gör Tiger Woods till kanske den bästa puttaren genom tiderna? Vi skall nu lära dig hur du kan använda den puttövningen som Tiger använder inför varje runda och som enligt han själv är en stor nyckel till hans framgång när det gäller puttningen. 

Tigers's gate övning 

Likt alla andra tour spelare är Tiger Woods väldigt jämn när det gäller bollträffen på korta puttar. När man träffar bollen på puttens sweet spot får man inte bara en bra riktning utan även jämn hastighet på bollen. Att träna på att träffa i mitten på putten är något som Tiger gör mycket.

Hans övning går till såhär; han skapar en gate med två peggar som precis tillåter putthuvudet att passera emellan. Gaten som han skapar är vanligtvis 1 meter från hålet. 

Sedan gäller det att träna puttning, vad Tiger gör är att han slår 12 puttar med bara hans högra hand (han spelar åt höger och hans högra hand är den som han håller putten överst med). När han slagit 12 puttar byter han och slår med bägge händer. Om hans putter träffar gaten, då börjar han om. Målet han har är att sätta 100 på rad. Vi förstår att det kanske är ett extremt mål för gemene golfaren. Men testa att börja försöka sätta 24 st på rad och jobba sedan upp dig. 

Tanken med denna övningen är att hålla putthuvudet rakt under hela putten och att få en känsla för hur vikten av putten ligger i putthuvudet.